ŽENE, NIKAKO NE RADITE OVO PRE SE*SUALNOG ODNOSA JER ĆE VAM SE VRATITI NA NOS: Doktor izdao ozbiljan APEL
ILUSTRACIJA, Foto: Profimedia

PAŽNJA

ŽENE, NIKAKO NE RADITE OVO PRE SE*SUALNOG ODNOSA JER ĆE VAM SE VRATITI NA NOS: Doktor izdao ozbiljan APEL

Zašto ne treba ići u toalet pre odnosa?

Objavljeno:

Žene ne bi trebalo da uriniraju pre se*sualnog odnosa kako bi smanjile rizik od razvoja infekcije urinarnog trakta (UTI). Njujorški urolog Dejvid Kaufman objasnio je da je ideja da žene uriniraju pre odnosa jedna od najvećih zabluda sa kojima se suočava sa pacijentima u svojoj klinici.

On ističe da je mokrenje posle se*sa važno, ali upozorava da se pre toga ne preporučuje odlazak u toalet. Zaista, rekao je za "Yahoo News" da je ova greška "uzrok broj 1 postkoitalnih infekcija urinarnog trakta, takođe poznatih kao cistitis medenog meseca".

Zašto ne treba ići u toalet pre odnosa?

Tokom se*sualnog odnosa, bakterije iz vagine mogu ući u uretru. Čekanje na mokrenje, a samim tim i akumuliranje dovoljno urina da se stvori jak mlaz, povećava šanse za izbacivanje te bakterije nazad. Doktor Kaufman je rekao da će držanje osigurati da vaša bešika bude dovoljno puna da proizvede dovoljno jak mlaz da pomogne izbacivanju bakterija iz uretre. Bez urina u bešici, bakterije mogu izazvati infekciju.

Šta ne treba raditi pre intimnog odnosa

Prepone, Noge, Mokrenje, Vagina, Žena, Butine
foto: Profimedia

Nažalost, žene su mnogo podložnije polno prenosivim infekcijama od muškaraca zbog svoje anatomije. Ženska uretra je odvojena od vagine i anusa na samo maloj udaljenosti, što olakšava bakterijama iz vagine ili dna da dođu do nje. I nije mnogo duga što znači da bakterije ne moraju da putuju daleko da bi došle do bešike.

Neke žene imaju veću verovatnoću da dobiju infekcije urinarnog trakta od drugih jer je njihov vaginalni otvor bliže uretri, objasnio je dr Kaufman, koji ima neke pacijentkinje koje razviju infekciju urinarnog trakta pre intimnog odnosa.

Saveti

Ako imate česte infekcije urinarnog trakta, postoje neke stvari koje možete uraditi i pokušati da sprečite da se vrate. Međutim, nije jasno koliko je većina ovih mera efikasna.

Ove mere uključuju:

Izbegavajte mirisnu kupku sa mehurićima, sapun oko genitalija - koristite obične, neparfimisane varijante i tuširajte se radije nego da se kupate

Idite u toalet čim treba da obavite nuždu i uvek potpuno ispraznite bešiku

Ostanite dobro hidrirani

Brisanje zadnjice od napred-nazad kada idete u toalet

Ispraznite bešiku što je pre moguće nakon se*sualnog odnosa

Nemojte koristiti kontraceptivnu dijafragmu ili kondome sa spermicidnim lubrikantom

Nošenje pamučnog donjeg veša, umesto sintetičkih materijala, i izbegavanje uskih farmerki i pantalona

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/Republika/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.